Digitalisering

Tor-Erik Stakset

– Digitalisering påvirker alle bedrifter og næringer, og ansvaret er flyttet fra IT-sjefens bord til toppledelse og styre. Vårt arbeid er viktigere enn noensinne.

Tor-Erik Stakset, EVRY
LEDER RESSURSGRUPPE DIGITALISERING
Ressursgruppe Digitalisering gjennomgikk store endringer i 2016. Gruppen fikk ny leder, og det var en betydelig endring i gruppens sammensetning.

Digitalisering har i de siste årene blitt et av de viktigste områdene på tvers av bransjer i næringslivet. Den digitale transformasjonen påvirker alle virksomheter, og den influerer alle deler av verdikjeden. Enten bedriftene driver med interne forbedringer eller strategisk forretningsutvikling, vil digitalisering spille en nøkkelrolle. Digitalisering er således flyttet til toppleder- og styrenivå i de fleste selskaper, mens det tidligere var IT-direktørens ansvar.

Den nye gruppen tar inn over seg denne endringen og ønsker å bidra med kompetanse til å løse næringslivets utfordringer. I sammensetningen av den nye gruppen er det lagt vekt på å kombinere kompetanse fra konsulenthusene med IT-kompetanse fra ulike bransjer, offentlige etater og akademia.

Det første tiltaket den nye gruppen iverksetter i 2017 er å lage en Digitaliseringsskole. Skolen skal heve kompetansenivået hos ledere og mellomledere i regionen.

Gruppemedlemmer:

Tor-Erik StaksetEvry
Rolf WangsholmCap Gemini
Christian ErichsenM’Labs
Einar VaageAtea
Morten LiedRainfall
Rune WilhelmsenTelenor
Fredrik EkerhovdKnowit
Inge ÅdlandWebstep
Frode MyrdalPwC
Britt Mari EknesSparebanken Vest
Trond KathenesGrieg Seafood
Petter Ole JakobsenVizrt
Erik HansenHelse IKT
Kjetil ÅrhusBergen Kommune
Kari MarvikCMR
Kristin FanebustHpV